joi, 11 iunie 2009

Omida cacacioasa ...si alte dude....

Briana a primt de ziua ei de la Adina(Isidora) o multime de carti, dar cum ea nu stie sa citeasca, o ajuta fratiorul ei. "Omida mancacioasa" a fost preferata lui si m-a pus sa i-o citesc de nenumarate ori.Ieri, fiind in sufragerie il aud citindu-i brianei:
-omida cacacioasaaaa....un ousol la soale, a esit omida....uiteo,aici...bianule, uita-te aici....( ii arata de zor cu degetelul in carte).omida era foame si a papat un mar, capsunici,pococale...da tot era foame....uite bianule..a papat bombonici si a dulut butica, vezi?..bianule, uita-te aici( briana tot tragea de carte). Asaaa, mai depalte... a papat ghetata, pajitulica,bombonici..si a dulut butica, vezi...nu papi bombonici mute k doale butica, da? Dupa aia s-a culcat la casuta eiiiii..si a esit o flututricaaaa....bavoooooooo( se aplauda singur)

Imi venea sa-i mananc pe amandoi nu alta....de-abia astept sa vorbeasca si briana si sa treg cu urechea la discutiile lor savante...
Imi pare rau k nu retin si nu notez toate cuvintele pe care le stalceste, k ne topim cand il auzim.... Nu vrem sa-l corectam pentru k vrem sa ne bucuram cat mai mult de copilaria lor...Nu stiu daca e bine sau nu, dar sunt convinsa ca voi duce dorul zilelor astea.

II place sa se joace de-a bucataritul si face mancare: cica face ciobica si pune vovovel( morcovel), vavavete( castravete), sale(sare), olez, catofei mesteca in ea o gusta, iar mai pune sale un pic, iar o gusta si exclama:...mmmm e buna e...vei si tu mami? bineinteles k vreau si eu, gust, il laud si incepe sa hraneasca jucariile...

Ii este foarte frica de cuvantul "pedepsit". nu stie ce inseamna dar daca aude k il pedepsesc se linisteste orice ar face. Cand se supara pe briana sau cand o aude plangand, ia exact atitudinea mea si tonul serios si ii striga:
- Bianule, teci a patut, cameaza-te( calmeaza-te) vlei sa te depdepsec( pedepsesc)? eeeee!!!( si o apostrofeaza cu degetul)

Cand fumeaza buni daca il intreb ce face imi raspunde :" mumezi gazeri"( fumezi tigari)

Cand vede o masina lovita pe un ton grav ne spune:
- a chicat...a facut buba ...n-a acultat de mamica lui....

2 comentarii:

  1. Off, cat e de scump, abia astept sa inceapa si al meu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Madalina, dar e dulce tare Darius! am ras cu mana pe burta, cate stie el, si cum povesteste... ia-ti un reportofon sau inregistreaza cu telefonul ca sa poti reproduce in scris exact fraza lui.

    RăspundețiȘtergere