joi, 26 aprilie 2012

Alimente care produc mucus


  Pana acum doua zile n-am stiut ca sunt o serie de alimente care produc mucus. Mergand la un ORL-is cu Darius  pentru ca sforaie cumplit noaptea desi l-am operat de polipi, am aflat aceasta noutate. Pentru ca polipii nu s-au refacut, pentru ca amigdalele sunt mari, dar nu inflamate, dr a pus aceasta iritatie naso-faringiana pe seama alimentatiei. si  dand un search pe d-l google iata ce am aflat:
  ..."mucusul se produce adesea plecand de la un surplus de aciditate in corp. Cand mucusul se manifesta sub forma de scurgere nazala, oculara sau congestie respiratorie, este asociat cu o digestie proasta. Copiii ce au fost o data supraincarcati printr-un abuz de branza sau de zahar, au mereu un nas care curge. trebuie sa li se supravegheze alimentatia, sa nu consume alimente acide, formatoare de mucus. 

Iata o lista cu principalele alimente formatoare de mucus:

-         produsele din lapte de vaca (lapte, branza, inghetata)
-     dulciurile (sucurile zaharate, deserturile rafinate,    cerealele dulci, bomboanele)
-        sucul de portocale si de alte citrice (cu exceptia lamaiei)
-         bananele
-         prajelile
-         untul de arahide si arahidele
-         graul si ovazul
-         cafeaua si lichiorul
-         cea mai mare parte a alimentelor acide.
 
Aceasta lista poate parea imposibil de eliminat din regimul alimentar al copilului dumneavoastra, dar trebuie sa inlocuiti un aliment mucogen cu un altul mai alcalin. Veti vedea ca veti reusi sa dejucati micile raceli inca de la aparitia lor. In plus, daca un copil este in contact cu virusul de guturai si nu face aproape deloc mucus, riscul ca acesta sa se transforme in otita, sinuzita sau bronsita este redus la minim!
Din pacate, copiii sunt adesea bolnavi din cauza mucusului. Trebuie reduse sau chiar eliminate alimentele mucogene, trebuie sa bea mai multa apa ca de obicei si crescuta consumarea legumelor.
Corpul uman este foarte bine construit. Daca el fabrica mucus in interiorul peretilor sai, este pentru a se proteja si a preveni iritarea sau inflamarea. Nu trebuie sa va alarmati la vederea unei scurgeri clare si lichide. Cand copilul scuipa si se sterge la nas, este pentru ca elimina toxinele care i-ar putea ocaziona alte probleme mai tarziu, deci este pozitiv. Trebuie sa incurajati copiii mici sa sufle nasul in servetel. Veti vedea ca va face bine la guturai sau la otita. Daca nu este in masura sa faca acest lucru bine, puteti folosi o pompita care aspira secretiile din nasul copilului."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu