joi, 8 decembrie 2011

Decoratiuni pentru Craciun


Craciunul este sarbatoarea mea preferata si as vrea sa dureze la nesfarsit. Cand eram copil erau alte obiceiuri decat acum : mosul imi aducea bradul gata impodobit in noaptea de Craciun impreuna cu cadourile aferente, dupa care se asternea linistea. Bucuria era mare, intr-adevar, dar scurta.
Vremurile s-au schimbat, iar mie imi place la nebunie faptul ca acum, inca de la sfarsitul lui noiembrie, se simte atmosfera de sarbatoare. Parca pluteste peste tot aura Craciunului si chair daca mai totul e comercial, eu ma bucur ca un copil mic. Imi plac beculetele stralucitoare, imi plac podoabele viu colorate, imi place sa caut cadouri, sa le impachetez in functie de persoana care urmeaza sa le primeasca, imi place mirosul de portocale din perioada asta, dar cel mai mult imi place sa decorez casa de sarbatoare si sa impodobesc bradul.  Si ma bucur de doua ori de aceste  mici placeri deoarece le facem cu repetitie si la tara, la mimitza si la bunicu.
   Nu stiu daca gustul pentru Craciun l-au mostenit de la mine sau l-am insuflat pe parcurs, dar copiii mei adora la fel de mult aceste lucruri.
Si pentru ca ne-am marit si avem mai multa indemanare si rabdare decat in anii trecuti, si pentru ca tot timpul ni-l ocupam cu lucruri cat mai placute ca sa nu simtim prea mult lipsa lui tati, m-am gandit ca anul acesta sa decoram casa si bradul cu cat mai multe lucruri confectionate de noi.

Si primul lucru de care ne-am apucat au fost figurinele din lut modelabil:



  
 
 
  
 
 



 




3 comentarii: