sâmbătă, 10 decembrie 2011

Gandeste cu sufletul !

Povestea lui Bibi am aflat-o aproape imediat dupa ce s-a nascut.  E constantean de-al nostru, iar mamica lui e prietena cu mai multe prietene de-ale mele de pe forum .Nici cand am aflat prima data despre el n-am stiut ce sa spun .Nici acum nu stiu.
Nu stiu ce sa scriu cand e vorba de astfel de cazuri. Nici nu pot gandi limpede ori de cate ori aud povestea vreunui copil grav bolnav. Pur si simplu  mi se incetoseaza ochii si sufletul, incep sa plang si nu ma pot gandi decat la bietii parinti care nu numai ca trebuie sa indure un astfel de diagnostic, dar sunt si in imposibilitate materiala de a-si salva copilul. Sunt convinsa ca oricare din noi, parinte fiind, se gandeste imediat la propriii copii si isi spune in gand "Doamne fereste". Nu suportam gandul asta nici macar pentru cateva secunde, dar pentru zile, luni, ani.....?!
 Eu traiesc cu teama ca nu cumva intr-o zi sa primesc si eu o astfel de veste. De obicei nimic nu prevesteste asa ceva. Pur si simplu cade ca un fulger.... Si cand cade te-a desfiintat ca om....
   Suferinta acestor parinti si mai ales a acestui copil s-ar putea incheia ,din fericire, odata cu strangerea sumei necesare operatiei. Nu trebuie sa faceti mare lucru, nu trebuie sa va deplasati, nu trebuie sa mergeti la banca, nu trebuie sa completati formulare, ci pur si simplu sa trimiteti SMS la 848
Unul, doua...zece, cat puteti, cat vreti, cat credeti de cuviinta! Stiu ca pentru multi dintre noi 8 lei nu inseamna mare lucru, dar pentru acest copil inseamna VIATA.
 Suntem in Postul Craciunului si faptele bune n-ar trebui uitate . Luati copilului dumneavoastra o jucarile cu 8 lei mai ieftina decat ati fi vrut, luati doar 5 cozonaci, nu 6, luati doar 3 sticle de suc nu 4... luati ce vreti, dar nu uitati sa si dati...


Tati, acolo unde esti stiu ca luptati si pentru cauze umanitare!
Am apreciat maratonul vostru inchinat luptei impotriva cancerului la san. Chiar si pentru voi ,militarii, nu a fost usor sa alergati 42 de km, dar acum ce poti face pentru acest copil si ce pot face colegii tai romani si straini e mult mai usor decat maratonul. Dati SMS la 848.ATAT.
Daca vor si pot da mai mult, o pot face prin transfer bancar:


itular Cont: ASOCIATIA ROTARY INTL MANGALIA

CUI: 15037261

IBAN RON : RO40BTRL01401205702228XX

sau EUR : RO86BTRL01404205702228XX

BANCA TRANSILVANIA, Agentia MANGALIA, ROMANIA

SWIFT Code: BTRLRO22

Va rugam sa precizati la descriere plata:"donatie pentru Tudor-Daniel FILIP"

Sau in contul tatalui lui Tudor,

Titular cont: FILIP BOGDAN LIVIU


CNP 1660903133678

IBAN RON: RO24 BTRL 0140 1201 N396 55XX


BANCA TRANSILVANIA, Agentia MANGALIA, ROMANIA
Începând de azi, sâmbătă, 10 decembrie și până vineri, 16 decembrie inclusiv , puteți face acest aproape insignifiant efort  puteți trimite un simplu SMS la numărul special pentru donații, 848, contravaloarea fiecărui mesaj ducând în contul lui Bibi câte 2 euro.
O nimica toată, oameni buni și dragi!!
De asemenea, puteți dona prin Romtelecom, formând :
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

Atenție: Numerele intră în vigoare pe 10 decembrie și sunt valabile până pe 16 decembrie ora 24:00!

Aici puteti citi o parte din poveste lui BIBI
Pe Bibi il cheama, de fapt, Tudor-Daniel,dar asa ii spunem noi: Bibi. Chiar a si inceput sa raspunda la apelativul asta. Este un bebelus fericit si foarte jucaus, pe care parintii si bunicii il iubesc mai mult decat orice pe lume.

De mai bine de cinci luni, noi- ca si parinti- ne luptam cu incertitudinea stiintei medicale, deoarece fiul nostru a fost diagnosticat cu o boala teribila: Anemie aplastica- in evaluare pentru sindromul BlackfanDiamond, pe scurt DBA.

Ce este DBA?

Sindromul Blackfan-Diamond este un tip de anemie aplastica ale carei cauze nu sunt inca identificate. Este o boala rara(momentan in lume sunt in evidenta aprox. 600 de cazuri) care se manifesta prin incapacitatea maduvei osoase de a produce hemoglobina(celulele rosii din sange). Nu este vorba de o anemie clasica, tratabila cu suplimente, din pacate.

In cazurile de DBA se aplica doze de corticosteroizi care, teoretic, tin boala sub control. Singura alternativa curativa este transplantul de maduva de la un donator compatibil. Tudor este pe tratament de corticosteroizi de mai bine de trei luni si, spre disperarea si dezamagirea noastra, acesta nu da randament. Salvatoare pentru el sunt transfuziile de sange lunare pe care le facem la Spitalul Judetean Constanta. Din pacate, aceste transfuzii, care il mentin in viata, ii incarca corpul cu fier.

La inceputul acestui an am fost la clinica Hadassah din Ierusalim, Israel pentru a investiga in amanunt boala (o noua biopsie de maduva osoasa, teste genetice si hematologice). Recomandarile profesorilor de acolo au fost cele de care ne temeam: TRANSPLANT DE MADUVA, o operatie pe cat de periculoasa, pe atat de costisitoare.

Copilul desi face transfuzii lunar (opt pana in prezent) se dezvolta normal, fizic si psihic pentru varsta lui. Este importanta calitatea vietii pe care i-o oferim impreuna cu speranta ca medicina va evolua la timp pentru a-l putea salva.restul gasiti pe blogul sau:


sau pe cel al fundatiei      Mereu aproape

2 comentarii: