luni, 4 octombrie 2010

La voi la gradi tot la fel?

Am si eu cateva intrebari pentru mamicile care au copiii la gradinite de stat cu program prelungit. Nu stiu daca si la voi la gradi e la fel sau nu, dar as vrea sa stiu daca ce va povestesc eu sunt reguli generale sau daca tine doar de politica gradinitei.
Sunt lucruri care ma deranjeaza si nu stiu cum si ce sa fac ca sa le schimb pentru ca problema nu e numai la grupa lui Darius, ci la toate grupele. Dar sa va spun despre ce e vorba:
Dupa ce se trezesc din somn toti copiii( cam in jur de ora 15) ,sunt asezati pe scaunele la masute de unde nu mai au voie sa se ridice pana nu vin parintii sa-i ia. Darius trebuie sa stea cam doua ore pe scaunel iar mie mi se pare cumplit de chinuitor sa-ti astepti parintii asa. Pentru k noi nu reusim sa-l luam la 15.30-16 cum o fac ceilalti, mititelul trebuie sa indure plictiseala de a sta pe scaunel inca o ora si ceva.
Si o alta chestie cumplita din punctul meu de vedere este faptul ca gustarea li se da doar in momentul in care vin parintii sa-i ia. In tot acest timp pachetele stau pe o alta masuta din fatza clasei. Va dati seama ce inseamna pt un copil sa-i tii mancarea in fatza si sa nu i-o dai pana nu vin parintii? Dupa ce ca parintii nu pot veni sa-i ia mai devreme, dupa ce ca trebuie sa indure chinul de a sta pe scaunele cate 2 ore, nici macar mancarea nu li se da?
Voua vi se pare normal? Si la gradinitele voastre se intampla astfel de lucruri?
Toate acestea mi se par a fi pedepse ,nicidecum lucruri normale care sa-i faca pe cei mici sa-si doreasca sa mai mearga si a doua zi acolo.
Daca la voi nu e asa , poate imi povestiti si mie cum se procedeaza si poate reusesc si eu sa fac ceva in acest sens. Eu cred ca trebuie sa trag un semnal de alarma, indiferent care ar fi explicatiile conducerii gradinitei.

13 comentarii:

  1. La noi nu e asa.
    Cand se trezesc toti iau gustarea, in clasa si pana vin parintii au program liber, de joaca.
    Trebuie sa discutati in sedinta cu parintii acest aspect.
    Nu-i normal cum procedeaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Madi, nici la noi nu e asa. La ora 15 sunt toti copilasii treji li se da gustarea - timp in care stau pe scaunele si dupa ce papa inapoi la joaca dupa pofta inimii. Nu e deloc normal, tb discutata problema, discuta si cu alti parinti, vezi dc mai sunt si altii nemultumiti ca sa ridicati impreuna problema, dc nu macar in particular cu directoarea. Aaa, in timpul gustarii ei stau pe scaunele, le da la fiecare in manuta ce e de papa si restul se pune deoparte pe masuta, dc termina cineva de mancat si mai vrea, are voie sa se dea jos de pe scaun si sa mearga la masa sa isi mai ia. La fel se intampla si la masa de fructe de la 10. NICIODATA nu li se pune mancarea in fata fara sa li se dea, sunt copilasi, ce Dumnezeu!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici la noi nu e asa. Li se da gustarea, apoi liber la joaca. Si am impresia la ca noi se trezesc mai tarziu, spre ora 16, pentru ca de la acea ora poti sa-i iei acasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc mult pt raspunsuri. Voi vorbi maine cu educatoarea sa vedem ce poate face dansa.ma gandeam k e vreo regula general valabila si nu o poate schimba.

    RăspundețiȘtergere
  5. La noi nu sunt tinuti fortati pe scaunele, au program liber. Ce nu-mi convine mie, in schimb, e televizorul. Dupa ce ca sta acasa toata seara cu ochii zgaiati la desene, si acolo tot in ecran se uita. Si ma oftic, pentru ca ceilalti se alerga pe-acolo, se zbenguie, dar a mea e cu ochii holbati.

    Cateodata ingrijitoarea nu mai are chef sa mature firimituri si atunci le da desertul cand vin sa-i ia parintii. Dar nu e regula. Daca copii vor neaparat, cer, si atunci li-l da.

    RăspundețiȘtergere
  6. paula: cred k si la noi motivul principal e tot lipsa de chef a ingrijitoarelor. Probabil nu mai au chef sa adune jucariile de pe jos sau sa dea cu un aspirator si asta e cea mai comoda metoda.

    Astazi darius nici nu s-a bucurat k l-a vazut pe taica-su , ci s-a repes direct la masuta cu gustarea in momentul cand l-a vazut in usa

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vb azi cu educatoarea si i-am spus k lui darius ii este foame cand se trezeste si am rugat-o k in zilele cand nu reusim sa-l luam la 15.30-16 sa-i dea gustarea sa o manace pana venim noi. Ne-a spus k nu e nicio pb si k asa va face. chiar mi-a multumit k am atentionat-o

    RăspundețiȘtergere
  8. Si la noi cam tot asa e. Adica se trezesc ii imbraca si ii duce in sala de clasa, le da drumul la TV si stau la masute. Am incercat sa vorbesc si cu alti parinti dar parerea lor e ca asa trebuie sa stea ca altfel nu-i poate "controla" din cauza ca sunt multi. Dar mie mi se pare ca face instructie cu ei :(.

    RăspundețiȘtergere
  9. Al meu baietel nu e inca la gradinita, dar nu mi se pare normal sa tina copilul in asemenea conditii. Vorbeste cu educatoarea sa i se dea voie sa faca si altceva daca tot raman mai putini copii. Sunt mai usor de supravegheat. Iar gustarile pot sa stea si in alta parte, nu musai in fata copilului.

    RăspundețiȘtergere
  10. noi mergem la o gradinita de cartier din iasi,nicidecum aceste reguli,una din doamne chiar ii lasa sa faca tot ce vor...si azi era numai cozonac aruncat peste tot in sala de mese,mereu isi iau gustarea acolo,inainte de a veni parintii.daca ajungem prea devreme ne-o da la pachet.

    RăspundețiȘtergere
  11. multumesc mult de raspunsuri. azi cand il voi lua voi vedea si daca s-a remediat cumva situatia dupa ce am semnalat-o.

    RăspundețiȘtergere
  12. Madi, s-a schimbat ceva? Sint curioasa daca reactioneaza la sugestiile parintilor sau nu ... si schimbarile se aplica pentru toti copii sau doar pentru al tau, pentru ca tu ai cerut asta?

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi se pare TORTURA sa tii un copil pe scaun o ora, doua...GROAZNIC!

    RăspundețiȘtergere