luni, 3 mai 2010

Acvariul din Tulcea- un loc minunat

O idee de petrecere a timpului liber împreună cu cei mici ar fi vizitarea Acvariului din Tulcea. Cu părere de rău trebuie să spun că cel din Constanţa este o mare dezamăgire in comparatie cu acesta (nu ca sunt eu tulceanca, dar asa este).

Este inedit prin faptul ca imbina acvariul cu muzeul deltei, astfel incat ofera o imagine completa a faunei si florei locale.La subsol se află bazinele cu peşti de la cei tropicali la ştiuci şi bibani,iar la primul etaj şi la parter accentul este pus pe fauna Deltei şi a Dobrogei , existând mai multe diorame unde pot fi văzute păsări şi animale din această zonă.

Pe langa toate acestea interiorul ofera un loc de joaca pentru copii, o cofetarie cat si fotolii si canapele unde te poti relaxa , citi sau privi al televizor emisiuni despre Delta.

Programul de vizitare este de marti pana duminica, orele 10:00-18:00, pretul biletului este de 15 lei adulti si 5 lei copii peste 5 ani
















Si daca ajungeti in Tulcea nu plecati pana nu vizitati si:
  • Piatza civica a orasului (Piata Tricolorului) cu impresionanta lui fantana arteziana, unica in Romania.





  • Monumentul eroilor de unde puteti cuprinde cu privirea toate cele 7 coline pe care e amplasat orasul si de la care porneste si denumirea lui de "Roma mica".


  • faleza


Mai sunt o multime de alte locuri frumoase si demne de vizitat in micul orasel,cum ar fi manastiri, geamii, muzee, cetatea Aegysus, dar probabil voi vorbi despre ele alta data dupa ce le voi revedea .
Copiii au fost extrem de incantati de absolut tot, iar la intoarcere am oprit la iesirea din Babadag la "Doi iepurasi" unde am vizitat microrezervatia de acolo.Spre rusinea mea, habar n-am avut de ea pana ieri. Stiam doar restaurantul, uneori chiar opream si mancam acolo, dar nu stiam nimic despre viatza din spate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu