sâmbătă, 29 octombrie 2011

Adaptare din mers

   A trecut o saptamana de cand a plecat tati si incercam sa ne adaptam situatiei.Copiii  nu realizeaza pentru cat timp e plecat si inca nu intreaba cand se intoarce.Probabil pentru ca  in ultimile doua luni a tot  fost plecat si venea doar in w-end.
   Vorbim cu el aproape in fiecare seara pe skype, dar ei abia daca vin sa-i spuna doua trei vorbe. In rest isi vad de joaca lor. O iau ca pe un lucru bun si nu incerc sa caut explicatii ascunse de genul ca sunt suparati si nu vor sa-l vada, sau vor sa-l pedepsesca pentru ca a plecat si de aceea il ignora. Sunt niste copii, totusi.
Mi-a fost destul de greu toata saptamana pentru ca au fost in vacanta si au fost si bolnaviori pe de-asupra. Noroc cu vecina noastra draga si scumpa ( sa-i de D-zeu sanatate) ca a stat cu ei cat timp am fost la serviciu.
 Cel mai greu mi-a fost marti noaptea cand Darius a inceput sa acuze dureri de ureche si eu n-aveam nimic in casa pentru a-l trata. Am incercat cu nurofen, cu vata cu spirt , dar nimic. N-am avut incotro, i-am imbracat pe amandoi, i-am urcat in masina si am plecat la farmacie sa luam Otocalm.
 A doua zi am fost si la MF si la ORL-ist si bineinteles ca ne-au confirmat otita. Si de atuni suntem pe tratament.Iar Briana faringo amgdalita. O placere, nu alta!
 Incercam sa ne adaptam din toate punctele de vedere vietii in trei. Pana acum cand mergeam pe strada fiecare copil era cu cate un parinte de mana. Acum trebuiesa-i tin pe amandoi.Si trebuie fie sa am ambele maini libere, fie sa am sacose in ambele maini ca sa nu se certe care din ei se tine de mine si care de sacosa.
  Si cu dormitul avem probleme: la fel ca si cu mersul pe strada, fiecare dormea cu cate unul din noi sau uneori chiar toti patru intr-un pat. Acum trebuie sa dormim toti trei iar eu la mijoc. Si sa nu cumva sa ma intorc spre dreapta sau spre stanga ca se supara unul din ei ca-i intorc spatele. Deci pana adorm ei, eu trebuie sa stau doar cu fata in sus....E adevarata plecere, ce mai. Si mai ales sa dorm la mijoc invelita  obligatoriu caci altfel n-am cum sa-i invelesc pe ei.....
  La cumparaturi, nu mai vorbesc. Fiecare trage in partea care-l intereseaza mai mult, iar eu nu stiu unde sa ma impart . De-abia astept sa inceapa gradinita  ca macar  asta s-o pot face in voie, de capul meu.
 
 

2 comentarii:

 1. Mor de ciuda ca n-ai zis nimic de Otocalm.saptamana asta Claudiu a fost disponibil si puteam sa te ajutam!Stiu cum e sa fii in situatia aia,chiar stiu!
  La sfarsitul mesajului,m-am amuzat teribil:))
  Pe masura ce citeam,parca povesteai de mine:)).Partea cu invelitul si dormitul cu fata in sus,m-a amuzat cel mai tare!Si la noi era fix la fel!
  Ai uitat sa zici de dusul gunoiului cu doi copii de mana:))

  RăspundețiȘtergere
 2. Dana, stai linistita ca n-a fost o problema sa-i imbrac si sa-i urc in masina. N-as fi deranjat pe cineva doar pentru atat. Slava Domnului ca nu a fost mai grav sau cu febra- ceva sa nu-i pot scoate din casa.Trebuie sa ne obisnuim sa ne descurcam singuri....
  Oricum, multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere