duminică, 22 august 2010

Prima calatorie cu trenul

"Ca să nu mai rămâie repetent şi anul acesta, mam'mare, mamita şi tanti Miţa au promis tânărului Goe să-l ducă-n Bucureşti de 10 mai..."
Asa si noi cu ale noastre odrasle. Pentru ca sunt innebuniti dupa desenele cu Thomas, pentru ca nu fusesera niciodata cu acest mijloc de transport, pentru ca nici macar tramvaiul nu au apucat sa-l cunoasca si ca sa mai iesim putin din cotidian, am hotarat sa le facem cunostinta cu un tren adevarat si chiar sa ne plimbam cu el. Initiativei noastre i s-au alaturat inca doua familii de prieteni cu copii cu tot, asa ca in dupa-amiaza asta, cu mic cu mare, cu catel cu purcel, am luat drumul Costinestiului. Mamicile si copiii in tren, taticii cu masinile pe langa, urmand a ne astepta la destinatie.
Nu pot spune cata incantare, cata nebunie, cata veselie a putut starni calatoria asta. Cred ca ceilati calatori din vagon si-au blestemat zilele ca au nimerit cu noi, dar asta a fost si nu ne-am putut impotrivi oricat am incercat.Erau prea fericiti pentru a le strica noi distractia.
Si in nebunia noastra am coborat cu o statie mai devreme caci habar n-aveam ca in Costinesti sunt doua gari....dar si asta a facut parte din aventura si a avut un farmec aparte ca nu cumva sa uitam prea repede prima plimbare cu trenul.
Asa ca ori de cate ori nu stiti ce sa mai faceti sau unde sa mai mergeti cu copiii urcati-va in tren si duceti-i cativa km. Distractie garantata! Plus ca iesiti de o mie de ori mai ieftin decat daca i-ati plimba 3 minute cu un trenulet intr-un parc de distractii. Biletul la rapid a costat doar 3 lei C-ta -Costinesti si ne-am plimbat 45 de minute.....

2 comentarii:

  1. Hai ca ma incurajezi... joi voi pleca la Sibiu cu Pupicu... cu trenul! 12 ore! Oare cum va fi???

    RăspundețiȘtergere
  2. wow.. sper sa aiba rabdare atat. la noi a fost super, dar am mers doar o ora. Oricum e mult mai bine cu trenul decat cu microbuzul.

    RăspundețiȘtergere