luni, 10 august 2009

Bibi la 1 an si 3 luni

Nici nu-mi dau seama cand trece timpul.... tot avem impresia k inca e bebelus si ramanem uluiti cand face cate un gest de copil mare sau cand scoate cate un cuvant nou.
A inceput sa capete inceredere in ea si ne solicita ajutorul din ce in ce mai putin. daca pana acum era vesnic de fusta sau de mana mea, acum lucrurile au inceput sa se schimbe. darius este cel urmarit si imitat la maxim. Incearca din rasputeri sa interactioneze numai k el nu e asa prietenos in ultimul timp. probabil si din cauza k a fost bolnav saptamana asta sau poate pentru k se vede in vreun fel amenintat. O loveste din ce in ce mai des si la modul serios, nu in joaca asa cum o facea pana acum. Ea incepe sa planga, dar daca o pupa ii tece imediat si ii apare zambetul.daca ar fi si el mai pupacios si cu mai multa initiativa cred k nici n-ar apuca sa-i dea macar o lacrima, dar este un zgarcit cu pupaturile si abia dupa ce insistam noi se duce sa o impace.
De multe ori si el o imita si i se pare haios rau. De exemplu cand cere obsesiv " apa" incepe si el:apa,apa,apa, apa iar cand isi dau seama k sunt in cor incep sa rada de lesina si continua sa strige acelasi cuvant. Nu mai spun daca incepe unul sa tipe, cum cealalt ii tine isonul, indiferent k suntem acasa, pe strada sau in vreun magazin. tipa si rad....
Alteori darius vrea sa o provoace la ras si nu stie cum.Incearca diverse tertiprui pana reuseste.se tavaleste, se maimutareste, se stropeste ..gaseste el solutii amuzante si cand se pornesc pe ras nu se mai opresc.
Bineinteles k medalia are si revers si cand plang amandoi iti vine sa-ti iei campii, dar asta este partea a doua de care nu vrem sa vorbim si mai ales sa ne amintim peste ani si ani cand vor citi ei aici. pentru asta trebuie sa-mi fac eu un jurnal cu un loc mare de dat cu capul cand simt nevoia....Acum trebuie sa vorbesc despre achizitiile ei de la varsta asta :
- spune clar : mami, tati,dai(dari), dar uneori incurca "adrisantii"
- cere obsesiv apa care inseamna si apa dar si suzeta. restul lucrurilor sunt "ata"(asta sau alta)
- recunoaste in carti catelul( am-am) pisica( mau-mau), puiu(pu-u), cheia(che),florile( doar le miroase), trenuletul(tu-tuuuu), masina( barrrr)
- o cheama Bibi, dar spune doar cand vrea ea
- canta pu-pu-pu cand il aude pe darius cantand "in padurea cu alune"
- gesticuleaza cand aude :"bate vantul frunzele", dar isi incurca manutele de-ti vine s-o manaci
-a inceput sa priveasca desene animate dar nu are rabdare mai mult de 5 minute
-cand vrea la plimbare merge la sifonier si scoate haine de acolo, apoi merge la usa si se incalta cu ce gaseste de-al nostru dupa care ne aduce si noua incaltarile. toate incaltrile sunt "paiii"- probabil papucii in limbajul ei
- cand face kk vine si ne anunta: "puuuuuuuuu, puteeeeee" si stramba din nas.
- cand vede mizerie pe jos incearca sa o adune si ne arata: "kk" dupa care incepe iar "puuuu, puteeee "
- te pupa si te iubeste ori de cate ori ii ceri. La fel face si cu jucariile daca ii ceri sa le iubeasca.
-arata unde are tzatzelele, pararica, ochii, nasul, gura, dintii, urechile
-vorbeste la telefon: ao, ao, da, da
-zice: apte(lapte), cheche (cafea)
- ne mangaie: ma, ma,dupa care iti mai trage si una k sa vada cum reactionezi: cica: ma, ma ,naaaaaaaaa...si rade smechereste....Vaneaza reactii de fapt, iar noi trebuie sa ne prefacem indiferenti cica...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu