marți, 4 septembrie 2012

Constanta- primul loc din tara....

Nici nu stiu cum sa incep postarea aceasta....e delicata si totodata dramatica, dar de cand am aflat nu mai am liniste si ma tot gandesc cum sa fac sa pot fi utila.
    Probabil multi dintre cei care citesc sunt satui de cazuri umanitare si nici nu le mai dau citire pana la final sau nici macar crezare.
    Nu condamn pe nimeni ,dar acum scriu pentru cei carora le pasa, pentru cei care simt ca pot face ceva dar nu stiu de unde sa inceapa, pentru cei care poate s-au si confruntat cu probleme de gen si acum vor sa intoarca ajutorul, pentru cei care se tem ca in viitor sa nu fie chiar ei in situatia de a cere, pentru cei cu suflet mare , cu credinta in Dumnezeu, dar mai ales pentru CONSTANTENI.
  Nu cred ca stiti, dar Constanta se afla pe primul loc in tara ca numar de bolnavi de cancer in randul copiilor.....Infiorator....Nu mi-a venit sa cred cand am aflat, dar asta e realitatea. 
  La ora actuala peste 300 de copii constanteni sufera de aceasta cumplita boala si zilnic sunt diagnosticati altii.
   Problema cea mai mare a acestor copii este ca in Constanta nu exista un centru oncologic pediatric. Pur si simplu nu exista. E un paradox, nu? Dupa ce li se pune diagnosticul sunt trimisi la Bucuresti, plimbati pe la diferite spitale, tratati corespunzator(sau nu) dar tratati,trimisi poate in strainatate, dupa care sunt trimisi inapoi acasa.
  Ei bine, acesti copii, timp de 5 ani, sunt chemati lunar (unii chiar saptamanal) la spital pentru a li se face analizele, pentru a fi evaluati, sau chiar pentru chimioterapie.
   Dar cum sa poti face toate acestea daca nu ai un spatiu amenajat? Poate nu va vine sa credeti, dar in afara de cateva patuturi metalice altceva nu are sectia de oncologie copii.  Multi stau pe holuri cu perfuziile in maini cu mastile pe fata abia tinandu-se pe picioare ,se chinuiesc sa urce cele 8 etaje pana la sectia pediatrica, se chinuiesc sa coboare apoi k sa li se recolteze analize de la Synevo, iar parintii sfasiati pe langa ei incercand sa le aline suferinta.Nimic din ce e acolo nu le-ar putea alina durerea , dar totusi ar exista lucruri care sa le faca viata mai usoara.

   La aceste lucruri s-a gandit prietena mea, Alina Vasea , voluntar al Fundatiei "Salveaza vieti"  V-am mai vorbit despre ea si despre ingerii salvatori ai acestei fundatii cand am mediatizat cazul lui Stefan si al lui Bibi.Atata dariure din partea unui singur om nu mi-a fost dat sa vad.E un model pentru mine, ma fascineaza puterea, taria,rabdarea, perseverenta si altruismul ei, cum nu m-a facinat  altcineva pana acum.Viata ei se conjuga numai prin verbul "a ajuta" si ma molipsesc ori de catte ori o ascult. 

  Impresionata de drama acestor copii s-a gandit la un proiect colectiv pentru toti cei 300 de bolnaviori, si numai cu 80.000 euro acest lucru poate deveni posibil.A demarat un proiect prin care sa infiinteze un  CENTRU DE ZI PENTRU DIAGNOSTICAREA ŞI TRATAMENTUL BOLILOR ONCO-­‐HEMATOLOGICE LA COPII
 A convins conducerea spitalului sa-i dea un spatiu si a obtinut si aprobarea ca banii pentru amenajarea lui sa fie de la buget. Acum insa intervine ajutorul nostru .

Cum poți ajuta ?


1.Mediatizeaza proiectul cat mai mult. Cu cat afla mai multe persoane cu atat se pot implica mai multi .Eu cred ca a venit timpul ca noi, constantenii, sa fim mult mai uniti. Stiu multe, multe persoane minunate din Constanta care au fost solidare cu cazuri din tara, cu cazuri din zona, dar acum putem face cu un singur efort, bine pentru sute de copii. Mediatizati cazul si chiar unor persoane fara posibilitati financiare. Acesti copii au nevoie de mult mai multe lucruri decat bani cum ar fi consiliere psihologica,"prieteni de joaca", jucarii (80% din ei provin din mediul rural si din familii fara posibilitati), poate hainute, poate cadouri, surprize vorbe bune.... si tot ce le trebuie si copiilor nostri..
In Bucuresti si in alte orase mari sunt voluntari care merg in spitale si desfasoara diverse activitati dragi copiilor , care de multe ori valoreaza mult mai mult decat niste bani.

2. Redirectioneaza 20% din impozitul pe profit (pe care oricum l-ai da statului) catre acest proiect,daca detii o firma. Sau convinge-ti prietenii sa redirectionze suma.
Nu au nimic de pierdut. Asa cum persoanele fizice pot directiona 2% din impozit catre o fundatie, asociatie,biserica, etc fara a li se diminua venitul, tot asa firmele pot directiona 20 % din impozit.

Avantajele unei companii:
• nu costă nimic (redirecţionezi din impozitul pe care oricum îl plăteşti statului)
• nebirocratic (închei un contract de sponsorizare)
• 100% transparenţă
• 100% din banii donaţi se duc către proiect (nu avem costuri administrative).


3.- Doneaza  daca esti persoana fizica si vrei sa te implici, în contul RO56 BACX 0000 0003 6910 7007 RON sau prin PayPal.

Proiectul il gasiti aici
Contractul de sponsorizare aici

          Iar cea mai mare rugaminte a mea e : nu fiti indiferenti! ( opusul iubirii nu e ura, ci INDIFERENTA)
         Incercati sa mediatizati pe cat puteti proiectul pe blog, pe FB, pe mail  pe unde puteti si impreuna sa facem ceva pentru copiii acestia .
 Fiti voluntari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu