marți, 2 martie 2010

Darius autodidactul

Darius ne uimeste pe zi ce trece.
Asa cum mai scriam si alta data,ce face poate e normal pentru 3 ani si doar noua ni se pare iesit din comun pentru ca e al nostru- nu stiu. Cert e ca vedem evolutia lui pe zi ce trece, evolutie care nu ni se datoreaza in nicio masura, pentru k nimic din tot ce deprinde nu e facut sub supravegherea noastra. Pur si simplu descopera si invata singur.
Dintre ultimile lucruri care ne-au surprins a fost ca a memorat si tastat parola calculatorului care era din 6 cifre diferite. La vremea cand a facut-o ( adica acum vreo luna) nu stia cifrele.Le-a memorat fotografic probabil.
Un timp l-am lasat sa se bucure de propria descoperire dupa care am schimbat parola cu una cu litere. Am pus numele meu ca parola, dar pentru el n-a constituit o dificultate. A trebuit sa ne urmareasca atent de 2-3 ori k apoi sa o tasteze corect.
Nu mai spun ca la fel a procedeat si cu desenele animate, incat acum isi cauta singur pe yotube sau google ce vrea.
Nu pot spune ca stie sa scrie, ci doar k are memorie fotografica.Eu cel putin asa imi explic.
Ultimul lucru pe care l-am descoperit acum cateva zile a fost sa vad k recunoaste toate literele alfabetului. N-am facut niciodata activitati de genul asta pentru ca am crezut ca e prematur, dar avem o carte cu tot alfabetul si cu imagini corespunzatoare pe care tot ma punea sa i-o citesc.I-o citeam plictisita,pentru k as fi preferat de zeci de ori mai mult sa-i citesc o poveste decat sa lalai:A de la avion,arici, albina; B de la bunic,barca broasca' C de la....dar azi asa maine asa, el a prins alfabetul fara sa-mi dau seama.Niciodata nu-l puneam si pe el sa recunoasca literele, ci doar obiectele si cand am descoperit k le stie( pe toate) am ramas masca.
Ma amuza ca uneori uita numele literei, dar niciodata imaginile care ii erau asociate in carte si se mai trezeste k spune litera vulpe sau oaie.

De-abia asteptam sa vedem cu ce ne mai surprinde pe viitor...

3 comentarii: