duminică, 1 martie 2009

Ghid pt rezolvarea celor mai intalnite situatii dificile

1. "Copilul meu vrea numai in brate"
Antecedent posibil: v-a placut sa il tineti in brate la inceput. acum s-a obisnuit si dvs doriti sa aveti si o viata independenta.

Ce e de facut: cand are nevoie de mangaiere, luati-l in brate, tineti-l pana se calmeaza si apoi in momentul in care s-a oprit din plans puneti-l jos. spuneti-i "sunt chiar aici- nu am plecat nicaieri." Nu il tineti in brate dupa momentul in care s-a calmat.

2. "Copilului mei ii ia mai mult de o ora sa manance (la san)"
Antecedent posibil: va poate folosi ca pe suzeta; sau poate nu ii oferiti destula atentie cand mananca vb la tel sau facand altceva si nu observati cum mananca.

Ce e de facut: la inceput de obicei copilul suge tare si il puteti auzi inghitind; pe masura ce ajunge la laptele mai consistent va trage mai tare; dar cand se calmeaza ii veti vedea gurita miscandu-se dar nu o veti mai auzi inghitind; fiti atenti sa vedeti cum se hraneste copilul dvs. - nu il lasati sa se hraneasca mai mult de 45 de min.

3. "Copilul meu vrea de manare din ora in ora"
Antecedent posibil: poate interpretati gresit plansul, crezand ca este numai pt mancare

Ce e de facut: in loc sa ii dati biberonul sau sanul, schimbati-i peisajul - poate e plictsit - sau dati-i suzeta pt a-i satisface nevoia de supt.

4. "Copilul meu are nevoie de biberon sau san pt a adormi"
Antecedent posibil: poate da i-ati conditionat acest lucru dandu-i de mancare chiar inainte de somn

Ce e de facut: integrati copilul in programul E.A.S.Y. astfel incat sa nu asocieze momentul hranei cu somnul. folosind ideile din carte, invatati copilul sa adoarma in mod independent.

5. "Copilul meu de 5 luni inca se mai trezeste noaptea"
Antecedent posibil: poate ca copilul dvs a confundat ziua cu noaptea. ganditi-va la perioada de graviditate: daca lovea mai mult ziua decat noaptea inseamna ca s-a nascut cu acest bioritm. sau poate i-ati permis sa doarma prea mult ziua in primele saptamani si acum s-a obisnuit asa

Ce e de facut: este important sa il treziti pe copil dupa trei ore cand doarme in timpul zilei. la inceput va fi letargic, a doua zi mi alert si in a 3 a zi isi va schima timpul biologic.

6. “Copilul meu nu poate adormi fara sa fie leganat”
Antecedent posibil: poate ca ii interpretati gresit semnele care arata ca ii e somn si devine mult prea obosit. Pentru ca l-ati leganat ca sa il calmati, nu a invatat sa adoarma singur.

Ce e de facut: incercati sa ii prindeti primul si al doilea cascat. Daca il leganati de ceva timp el leaga acest act de cel de a dormi. Pe masura ce micsorati timpul de leganat va trebui sa inlocuiti cu alt tip de comportament: stati in picioare cand il tineti in brate sau stati intr-un balansoar, fara sa leganati. Folositi-va vocea si mangaierile in locul miscarii.

7. “Copilul meu plange toata ziua”
Antecedent posibil: daca plange chiar toata ziua poate fi prea multa mancare, oboseala sau supra stimulare.

Ce e de facut: copiii nu plang chiar atata deci mai intai consultati medicul. Daca e vorba de colici, clar nu aveti nici o vina; va trebui sa asteptati sa ii treaca. Dar daca nu sunt colici poate trebuie sa va schimbati abordarea. Un program gen EASY va va ajuta cu siguranta.

8. “Copilul meu se trezeste intotdeauna nervos”
Antecedent posibil: lasand la o parte temperamental, unii copii se trezesc nervosa pt ca nu au dormit destul. Daca il treziti chiar atunci cand a deschis ochii doar pt a adormi din nou, poate ca nu s-a odihnit destul.

Ce e de facut: nu va repeziti in camera in primul moment cand a scos un sunet. Asteptati cateva minute pt a vedea daca nu cumva adoarme la loc. Lasati-l sa doarma mai mult in timpul zilei. Credeti sau nu, il va ajuta acest lucru, pt ca seara nu va fi excesiv de obosit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu