Se folosesc cele de 9-12 CH pentru bolile acute si 15-30 CH pentru cele cronicizate.
Secretii nazale apoase ( pe romaneste, muci)
- euphrasia(7-9CH)
- antimonium tartaricum
- coryzalia
Secretii nazale dense (galben -verzui)
- ferrum phosphoricum
Raceala cu tuse
- formula 76
- formula 42
- formula 14
- ipeca
- spongia tosta
Tuse seaca:
- formula 16
- coccus cacti+ ipeca
- rumex crespus
- drosera (noaptea)
Varsaturi si scaune moi:
- formula 24
- nux vomica(30 CH)
Pofta de mancare
- avena sativa
Giardia
Formula 9a si formula 9 b,in functie de fazele lunii,dupa cum urmeaza:De la luna noua la luna plina,inclusiv(luna in crestere) se foloseste formula 9a,3-5 granule /o data pe zi/seara ,zilnic.De la plina la luna noua (luna in scadere) se foloseste formula 9b,3-5 granule,o data pe zi /seara,zilnic.In plus,in zilele de luna noua si luna plina se adaugaremediul Lamblia 30( 200) ch,3 granule, seara.Se va administra la 5 minute de remediul luat in acea seara (Formula 9 a sau 9 b,in functie de moment
Mai departe voi posta traducerea andreei ( o rog sa nu se supere k nu i-am cerut acordul ) dintr-o carte italiana de specialitate despre mult mai multe remedii homeopate .
Rinita acuta cu febra ( gripa)
Gripa debuteaza de cele mai multe ori cu febra moderata sau inalta. senzatie de frig, rosu in gat, tuse seaca, r semne de raceala, cefalee, dureri articulare, uneori se asociaza si durerile abdominale si starea de voma.Temperatura la opii se ia rectal sau oral. O consecventa de succesive infectii bacteriene pot dezvolta o otita uneori chiar o pneumonie. in rare cazuri se ajunge la inflamatii articulare (febra reumatica), meningita sau encefalita.Este indispensabil sa se consulte medicul in urmatoarele cazuri: daca are sub 6 luni, dureri puternice musculare sau articulare care se umfla si devin calde ( suspect de febra reumatica), probleme de respiratie, zgomotoasa, dificila, accelerata (suspect de ppneumonie), cand nu sunteti siguri de gravitatea sau decursul bolii.Trebuie dus copilul la spital daca: la obisnuitele simptome de gripa sunt asociate dureri puternice de cap cu febra mare, intarirea cefei crampe, spasme, daca copilul roteste capul dreapta- stanga (suspect meningita sau encefalita).Remedii homeopatice indicate:Dosajul pentru toate de mai jos este urmatorul: 5 bilute pentru fiecare remediu de 3 ori la interval de 30 min. Apoi se asteapta o ora. In caz de imbunatatire a starii se continua cu 5 bilute la 2 ore circa dupa necesitati.
Aconitum 12 CH se da in caz de febra, mai ales seara sau noaptea, dupa o puternica raceala sa se intample un puseu febril mare. Organismul reactioneaza violent. Copilul are o mare dorinta sa bea bauturi reci, este agitat, anxios. Alte simptome: senzatie de caldura intensa la nas, dureri de cap si de urechi, arsuri in gat.
Belladonna 12 CH pentru febra pe neasteptate mai ales dupa-amiaza, seara sau noaptea. Temperatura ridicata, fata rosie si calda. Copil hipersensibil la lumina, zgomot, miscari sau contact fizic. Pare pasiv sau dimpotriva excitat. Este confuz. Nu ii este sete dar uneori doreste sa bea ceva amar (limonada de lamaie). alte simptome: dureri de cap mai ales pe partea dreapta, inflamatii a sinusurilor nazale, dureri mari de urechi, dureri de gat, tuse, dureri de burta.
Bryonia 12CH Puseuri mari de febra. Febra creste lent. Copilul vrea in pat, nu doreste sa se miste, este mutros ( cere un lucru si apoi il refuza). Simptomele se inrautatesc rapid la cea mai mica miscare. Gaseste confort. in s statul pe o parte. In delirul febril vrea sa fie adus acasa chiar daca sta in patul sau. Mucazitatile sunt uscate, nu saliveaza. Buze uscate si crapate. Vrea bauturi reci. Alte simptome: cefalee violenta, tuse seaca si dureroasa, dureri articulare, somn agitat, dureri de burta.
Chamomilla 12 CH Copilul este cald si transpira pe cap. Ii este sete, doreste bauturi reci. Se trezeste agitat sarind in picioare, se foieste mult in somn. este sensibil la durere si devine insuportabil: coleric, mofturos, agitat, greu de multumit. Plansul se transforma in tipat. Copilul mic se calmeaza doar in brate. Alte simptome: dureri de burta cu crampe similare colicilor, diaree, dureri de ureche, gat imflamat.
Ferrum phospforicum 12 CH Alternanta de paloare cu roseata a fetei. Piele calda si uscata. Nu-i este sete. Este indicat mai ales pentru copii cu tendinta de a fi palizi, anemici cu predispozitie spre raceli, nervosi, sensibili. Alte simptome: dureri de gat, bronsita, dureri de stomac. otite.
Gelsemium 12 CH Senzatie de frig. Copilul simte fiori pe coloana. Are mainile si picoarele reci dar chipul cald mai ales capul. Nu-i e sete. Simptomele se dezvolta lent. Copilul are stare proasta, pasiv, moale, nu vrea sa fie deranjat. Se simte obosit dupa cel mai mic efort. starea de sfarseala ii provoaca spasme. pleoapele sunt grele, semideschise.Alte simptome: cefalee in partea posterioara a capului sau la cerebel, dureri articulare.
Pulsatilla 12 CH Nu-i este sete. Isi umezeste des buzele,, are comportaemnt straniu: doreste prezenta parintilor respingandu-i pe toti ceilalti. Plange si se vaicareste pentru orice. Pare disperat. Alte simptome: greata, dureri de burta, dureri de urechi, tuse, conjuctivita.
Nux vomica 12 CH Febra cu puseuri continue. Copilul are stare de frig si nu reuseste sa se incalzeasca nici in apropierea caloriferului, sub plapuma sau cu perna electrica. Stranuta violent si unghiile devin albastrii. Este hipersensibil, iritat, nerabdator. Sensibil la zgomot. Alte simptome: cefalee in partea posterioara acapului, dureri de burta, tensiune musculara, dureri articulare, dureri de coloana.
Rhus toxicodendron 12 CH Frig intens si tuse seaca. Doreste sa bea mai ales lapte rece. Limba incarcata. herpes. In somn se agita se rasuceste. se simte rigid sau cum ar spune " cu oasele rupte" Doreste sa se miste dar nu gasete pozitie comoda.alte simptome: dureri puternice articulare sau dorsale, rigiditatea gatului."
“Numeroase tipuri de inflamatii respiratorii se nasc dintr-o simpla raceala. Agentii patogeni au inflamat mucoasa nazala care se umfla si incepe sa produca secretii, intre timp irigatia sanguina locala creste pentru a permite anticorpilor sa ajunga rapid la ‘locul delictului’. Asa se dezvolta congestia nazala, fastidioasa dar necesara organismului.Din acest motiv este preferabil sa se foloseasca picaturi nazale numai in cazul in care copilul nu reuseste sa doarma noaptea sau are dificultati mari de respiratie cauzate de nasul blocat; aceste medicamente nu fac decat sa exercite o actiune vasoconstrictiva care in consecinta blocheaza procesul de autovindecare.Dupa cateva ore cand se diminutaza efectul lor mucoasa iar se umfla mai mult ca prima data si simptomele de raceala devin si mai persistente.Inhalatiile cu musetel ajuta la calmarea mucoasei inflamate.Remedii homeopaticeDozajul pentru toate de mai jos este 5 bilute din fiecare remediu de 3 ori in intervalo de o ora. Apoi 5 bilute la 2 ore. Ziua urmatoare ar trebui observata o imbunatatire a starii, mai ales a celei generale. Se continua cu 5 bilute de 3 ori pe zi.
Aconitum 12 CH Simptome care apar pe neasteptate: pe copil il mananca nasul si il simte sec si cald. Stranuta des. Secretiile sunt clare, apoase si calde Posibile cauze: frigul uscat sau vantul rece.
Nux vomica 12 CH copilul nu reuseste sa se incalzeasca nici daca e in vecinatatea caloriferuluu. Mai ales dimineata abia trezit din somn stranuta frecvent si din nas ii curge o abundanta secretie apuoasa. Este hipersensibil la zgomot si la lumina. Vocea e putin ragusita si il gadila in gat.
Natrium chloratum 12 CH Raceala debuteaza cu o serie violenta de stranuturi. Narile si buza superioara sunt uscate. Copilul nu mai simte mirosurile si gusturile, poate avea cefalee sau ochi rosii, apuosi. Buzele sunt foarte uscate si crapate, de obicei apare si herpes.
Arsenicum album 12 CH Copilul este nelinistit, obosit. Cauta o sursa de caldura si cere sa fie invelit si bauturi calde pe care le bea cu inghitituri mici. Secretiile nazale sunt abundente si usor acide.
Allium cepa 12 CH Copilul are ochii inrositi care ard in orbite cu toata ca lacrimeaza modest. Ii este mai bine afara decat in casa. Poate prezenta tuse si cefalee.
Euphrasia 12 cH Secreztii nazale limpezi, apoase. Copilul este sensibil la lumina si inchide des ochii. Simptomele se inrautatesc in mod sensibil afara din casa. Secretiile nazale sunt abundente mai ales dimineata.
Dulcamara 12 CH Secretii abundente, dense si galbene. Se pot forma chiar si chiaguri de sange. Copilul vrea sa stea numai la caldura pentru ca in frig, afara sau in ploaie nasul se obstructioneaza aproape complet. Aproape intotdeauna , dupa expunere la frig ochii se inflameaza, lacrimeaza.
Pulsatilla 12 CH Copilul este plangacios, cere prezenta parintilor. Se vaicareste pentru orice. Simptomele se schimba mereu. Noaptea, caldura din camera sau de sub plapuma ii da disconfort.
Nas infundat.
Se dezveleste in somn, vrea sa dechida fereastra sau doreste sa stea doar afara chiar daca e frig. Starea se inrautateste mai ales noaptea. Dimineata la trezire secretii abundente, dense, fluide de culoare galben-verzui. Buze uscate, rar ii este sete.Remedii homeopatice recomandate mai ales copiilor alaptati
Lycopodium 12 CH Obstructie nasala, nas mereu infundat. Problema se agraveaza mai ales noaptea si catre dimineata cand acumularea mucazitatilor este majora. Parintii trebuie sa scoata frecvent mucozitatile din nasul sugarului. Secretiile sunt de culoare galben-verzuie si sunt foarte dense. Cand suge sau bea, copilul respira greu, plange si tipa pentru ca ii este foame.
Sambucus 12 CH Nas infundat. Copilul se desprinde des de la san sau biberón pentru a respira. Noaptea se trezeste din cauza nasului infundat care il impiedica sa respire. Stranuta des si transpira mult.
Nux vomica 12 Ch Noaptea copilul are nasul uscat, si e constrans a respira cu gura deschisa. Dimineata devreme mucozitatile incep sa se fluidifice. Simptomele se agraveaza odata cu expunerea la aer rece sau cand e fereastra deschisa.
Colicii la bebelusi
Remedii homeopateCu DH se indica dilutia de 1:10 si cu CH dilutia de 1:100Dozajul este: 5 bilute de 3 ori la intervalo de 30 de min. Apoi de asteptat efectul de imbunatatire in intervalo de 2 ore. Continuare cu 5 bilute la 1-2 ore dupa necesitati; eventual administrare din nou 5 bilute de 2 ori pe zi, in continuare.
Chamomilla 12 DH Copilul are dureri de burta insuportavile si nimic un reuseste sa-l calmeze. Tipa incontinuu si este irascibil. Este f. agitat si se misca incontinuu. Dacaii atingeti abdomenul se apara cu mainile si picioarele. Sugarul uneori se calmeaza daca vine tinut in brate mergand prin camera. Are abdomenul umflat. F. des un obraz rosu si cald si celalalt palid si rece.
Colocynthis 12 DH Durerile colicilor sunt violente incat copilul se apleaca, se chirceste, flecteaza picioarele la piept se rasuceste in pat. Aplicarea unei perne calde sau sticle cu apa calda amelioreaza durerile ca si o presione ferma asupra abdomenului cu o pernuta.
Nux vomica 12 DH In timpul spasmelor copilul se curbeaza spre spate, rigid. Este coleric si hipersensibil la zgomote puternice si la lumina intensa. Colicii se istaleaza dupa scaun sau mancat. Durerea se amelioreaza cu bauturi calde sau aplicatii calde pe burta. Copilul un suporta hainute stramte pe abdomen. Ii este frig. Posibilele cauze de disconfort provin de la stomacul deranjat sau supraincarcat de mancare, sau colicii.
Lycopodium 12 DH Copilul des are abdomenul tensionat si intins ca o toba si are colici gazoase. Durerile apar mai ales dupa-amiaza tarziu sau seara. Un suporta hainutele stramte pe abdomen si caciulite stranse pe fata. Din intestin se aud sunete stranii.Odata scos aerul din burtica ( garait) , durerile se diminutaza. Aplicatiile si baile calde aduc imbunatatirea starii. Imediat ce se reduce durerea copilul vrea din no usa manance sau sa fie alaptat.
Magnesium phosphoricum 12 DH Durerile au aparut pe neasteptate si copilul este atacat de puternice colici gazoase. Se chirceste si isi aduce genunchii la piept. Este tensionat, speriat si hipersensibil. Aplicatiile cu apa calda pe abdomen, masaj al abdomenului, o usoara presiunea cu mana, o baie calda sau o bautura calda sunt manevre care ii ametesc putin durerea.
Filip iar e deranjat la stomac, face apos , dar nu mai mult de 2 scaune/zi, max 3! ai idee ce sa-i dau inafara de Debridat? parca tinctura de coacaz negru ?!? dr mea e in concediu si n-as vrea sa-i dau alopate..k nu stiu de unde e problema
merisor,extractul gemoterapic ,macar de 2 ori pe zi ,10 zile sau cat timp are scaunele moi si formula 24 sau nux vomica 30 ch / de 3 -4 ori pe zi. Daca are sensibilitatea asta cu scaunele moi -poti sa -i dai veo 30 de zile merisorul si in plus iti recomand -de la dr. Soescu-NIKVORM.E un siropel din plante foarte eficient impotriva tururor parazitilor intestinali si a candidozei intestinale. Daca merge des la tara si sta mult cu mana in gura 1000%100 ca are ceva...N-are sens sa mai faci coproculturi si coproparazitologic, doar asa daca vrei sa stii sigur. Este natural si nu-l afecteaza .Si apoi nu cred ca exista om "curat" d.p. asta d .v . Imi place cum se administreaza - o sa iau si eu pt. copiii mei-ii dai o doza azi si una peste 7 zile.Apoi se repeta daca mai e nevoie.Are efect din ziua urmatoare .
Colici la bebelusi
Formula 23 Dizolvi 3 granule in 50 de ml. de apa ,intr-o ceasca de portelan sau pahar de sticla si tragi cu seringa de nurofen 2.5 ml si-i dai de cateva ori pe zi sau de cate ori are crizele.Daca se termina apa din pahar ,mai dizolvi 3 granule in 50 ml. apa si tot asa. Io zic ca n-ar tb. sa-i dai mai mult de 8-10 ori/ zi daca e cazul si de atat.Sa nu atingi granulele cu mana,le pui in capacel ,prin rotire si apoi in apa direct,si sa nu folosesti metal in contact cu apa. Folosesti lingurite de plastic de ex. A,in fiecare zi faci alta dilutie -nu-i dai de pe o zi pe alta,apa
eu remediile pentru infectie urinara la copii:
Colocynthus ( bun ptr crampe ) - 15 CH - 3 gr x 3/zi
Berbera - 9 CH , 3 granule x3 ori/zi
Tinctura de mladite de merisor - 1 ml x 2ori/zi, dimineata si seara
Pentru nas sfornait/infundat, fara muci :
Luffa - 9 CH sau 15 CH , 3 gr x 2ori/zi, inainte de somn, la pranz si seara.
si Picaturi cu Luffa si Echinaceea.- 3 pic in fiecare nara x 3/zi . ( Se tin la rece).
Pt. candida-candida 15 ch -3 gr. / o data /zi pana trece sau termini tubul;
Dimineata -Extract din mladite de Buxus-35-40 de pic.
Seara- Etract din mladite de Lemn cainesc-35-40 de pic.
Dureri de masele
arnica montana si hypericum perforatum-9 ch , fiecare cate 3 gr. /3 ori pe zi -3 ,5 zile
MULTUMIRI.
RăspundețiȘtergereCE BINE AR FI DACA NE-AM MOBILIZA TOTI IN A NE AJUTA UNII PE ALTII, MACAR CU SFATURI BUNE, SA NE IMPARTASIM EXPERIENTELE, SA NE INCURAJAM SI SA NE INTIDEM MAINILE UNII LA ALTII.
NU AM AVUT NEVOIE DE COMENTARIU DE MAI SUS DAR M-AM BUCURAT CAND AM VAZUT CA CINEVA S-A STRADUIT SA IMPARTASEASCA DIN EXPERIENTA PE CARE A DOBANDIT-O SI SIMT NEVOIA SA II MULTUMESC,
specificati va rog si cantitatile pe varsta sau kg copilului!
RăspundețiȘtergereva multumesc
anonim:sincer nu stiu daca aceste remedii homeopate se dau pe varsta/ kilogram. se dau pentru afectiune si mai ales pentru cauza ei interna, iar fiecare remediu are prezizat numarul de granul pe zi
RăspundețiȘtergereMa interesa mult sa iau legatura cu tine. Ai hipertiroida Basedow? Cum ai reusit sa ai 3 copii fara a fi operata? Ai urmat un anume tratament? Vorbesti mult de autocontrol? Poti detalia?
RăspundețiȘtergeremadalina_balica@yahoo.com
Ștergereda, am basedow.... e in remisie acum sau cel putin asa era acum cativa ani... tratament cu Tyrozol ani buni si mult autocontrol, intr-adevar. vorbim pe mail dc ai intrebari. multa sanatae!!!!
blogul asta mi se pare f util. as vrea sa invat si eu mai multe despre administrarea medicamentelor homeopate, sunt ceva site-uri pe care le recomanzi, carti? sau care ar fi abordarea.
RăspundețiȘtergeremultumesc anticipat
imi pare bine ca te ajuta informatiile pe care le gaseti aici, dar din pacate eu nu te pot ajuta cu prea multe. tot ce am scris aici sunt sfaturi ale unei preitene care a facut cursurile de homeopatie si care este pasionata de asa ceva.
RăspundețiȘtergereEu am fost pacienta d-nei dr Soescu Sorina ( din C-ta), medic renumit in domeniu, dar din pacate costurile unie consulatii actuale imi depasesc posibilitatile financiare. Iti pot recmanda siteul dansei cat si cartile pe care le-a pubilcat.
http://www.homeopatie-soescu.ro/articolecom.html
o voi intreba si pe prietena mea ce carti de specialitate a mai citit si iti voi scrie.
am si eu o problema. Am un baietel de 2 luni si de cand l-am adus din maternitate are nasucul infundat. ii pun ser fiziologic si-l aspir, umiditate in camera minim 50 temperatura in camera intre 19-21 dar nu reusim sa scapam de nasucul infundat. de o saptamana muculetii aposi au inceput sa devina albi si elastici, dupa ce il aspir si nu iese mai nimic....tuseste si pare ca se ineaca cu mucuti..in final ii inghite. exista vreun tratament homeopatic ...nu as vrea sa recurg la antibiotice dupa cum a spus doctorita
RăspundețiȘtergerein primul rand sa va traiasca baietelul si sa fie sanatos! sigur nu trebuie sa ajungeti la antibiotice pentru nasucul infundat. Din pacate eu nu sunt medic si nu va pot da retete. Tot ce e scris in acest articol sunt sfaturi primite de la diversi specialisti, sau traduceri din carti de specialitate. n-as putea sa ma pronunt in atribuirea vreunui tratament. Consultati un medic sau macar persoane care au studiat homeopatia.
RăspundețiȘtergereMulta sanatate!